Kisfiú a nagyvilágban

Egy lassan legkevésbé sem kisfiú extrovertált megnyílása a világegyetem felé

Szerzők

Kínai piac

2008.05.17. 17:03 - Glupek

Címkék: cikk élmények

"Van egy kínai piac ami mindig hemzseg"
-Animal Cannibals

    Budapest egy jó hely. Persze lenne rajta mit változtatni. Mondjuk úgy mindent. És mivel Demszky Gábor bebetonozva fog még évekig semmit csinálni így el sem kell játszani a gondolattal milyen is lehetne. Ezzel a lelkülettel nézünk ki évről évre jót virulni a kínai piacra. Mert időtöltésnek nem utolsó. És mivel a vizsgaidőszak szabadaidőtemetőként elkezdődik, utolsó kisérletként szökünk ki az Orczy térre.
    A kínai piac már a nem is az ami régen volt. Régen ugye leginkább lengyelpiacként volt ismeretes, de szegény varsói barátainkat kiszorította a Made in China. Aztán árban és minőségben is megváltozott az élet. A minap épp megállapítottam hogy a C&A lassan alája megy árban a kínaipiacnak egy-egy akció közben. Ezek szerint már nem lesz érdemes kimászkálni. De akor hol marad az élmény?! Minőségre fanyalgóknak érdemes szembesülniük azzal a tudattal hogy a ruhahálózatok is valahonnnan onnan kerítik össze portékájukat. Ez alapján meg max a blokk és a próbafülkehiány okozhat fejfájást. Tömeget úgyis kapsz mindenhol. Az árfüggőknek és kevésbé függőknek meg csak nézőpont kérdése: ha az Auchanban talált kedvenc darabot (tuti hogy ruhatestvérei a józsefvárosiak), ha "sok"-at veszel belőle akkor a pénztárosnéni nem fog neked kedvezményt adni. Persze ez a piacon máshogy néz ki.
    Elmész mellette. Megfordulsz. Félvállról megkérdezed az árát. Ching / Shung / Lee / európéerebb Andrew kihajol a ruhák / mobiltelefonok / dvdk / kések / melltartók / cipők / napszemüvegek / villogóizék közül és visszakérdez hány kéne. Erre elkezded vizslatni a cuccot és közben mondod hogy 1 db jó lenne, méret van-e. Az mindig van, tök mindegy hogy nincs, akkor is van (szerez vagy csinál...). Neki az egy darab nem létezik. Úgyhogy elsőre tukmálás következik, személyednek viszont legjobb alkalom hogy flegmaságba és érdektelenségbe tedd magát az árut Lee előtt. Erre Lee-ben megindul az önfenntartó mechanizmus és elkezd az árral játszani. Az első ár az lesz amit belőled kinéz. Ez általában megfelel egy átlagos árnak, ami vagy sok de nem szájhúzós, illetve ha Lee bátrabb akkor szájhúzós kategória. Ez a próba. Ha belemész akkor egy "L" betüt tetováltass a homlokodba. És nem a méretedet fogja jelenteni, hanem a lúzert. Ha nem mész bele akkor okos vagy. Pl meg kell sértődni. Rángatod a fejed és elkezdesz elnézni másfele, vagy egyszerűen elmész. Ha 3 standnyit elmész és az alatt nem mond egymás után 3 árat lefele akkor vagy nem tetszettél neki vagy tele van a hasa és lustul, illetve nagyon szeretné folytatni az elemes dvd lejátszóján a kalózfilmeket. Ez a ritkább, általában olyan vakmerő árak hangoznak el ami a végén már nyalókában és rágóban kifejezhető. Ezt persze mikor visszajössz hozzá és rákérdezel megbánó fejjel ismétli meg. De már nyertél. Akkor már csak valóban el kell döntened hogy kell-e a cucc.
    Az élményt persze nem magam a vásárlás jelenti mert általában és jobban meggondolva arra nincs szüksége az embernek amit ott megvehet. A változásokat érdemes kicsit szemügyre venni. Régebben már nagy lehetőségként volt adott hogy egykét Nika, Abibas és hasonló csodák voltak kiakasztva. Aztán következett a nyomott pólók már eredeti márkanévvel. Ma már? Bátorság és mindened lehet. Egy komplett várost lehetne felöltöztetni Dolce&Gabbana cuccokba potom pénzért. És a flitterek és kövek csillogása miatt még fotózni se lehetne. És a minőség sem utolsó, lehet néhány éve kifogyott PET-palackot öltesz magadra, de már válogathatsz a gagyi és a tartós között. Tört az út a világmárkák irányába, épp csak évszakfüggő hogy mikor melyik a trendibb. Tél Columbia, nyár D&G és emellett minden ami bármely területen sikeres.
    A bűn városa a 8 ker. Hát lehet de legalább nem életveszélyesek nap közben. És egy helyen vannak. Maximálisan jó hogy egy helyen, mert ha a piac megszűnne az ügyeskedők szépen szétszóródnának az országban és akkor hálózatok (ó, mily naivitás hogy még nincs...) bűnbandák és logisztikai bázisok tömkelege lenne. Így meg egy helyen vannak, igaz ellenőrizni igy is lehetetlen őket. De egyelőre ugyis megoldják egymás között a problémákat. Addig meg fogjuk rá, senkit nem zavar...
Egy hely ahol mindent, MINDENT meg lehet kapni.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása