Kisfiú a nagyvilágban

Egy lassan legkevésbé sem kisfiú extrovertált megnyílása a világegyetem felé

Szerzők

Március 15.

2010.03.20. 09:14 - Glupek

 

Kedves naplóm,,, válságba kerültünk. Hogy is tudnánk bemutatni országunkat egy csapat 8 általános alatti szinten levő dánnak, hogy ne ijesszük el őket, viszont nyugdíjas éveikben az idegenforgalmi adót nálunk fizessék be?
 
Küzdöttünk. Habár annak ellenére, hogy minden rendelkezésünkre állt: internet, lelkesedés, és értelmes huszonéves emberek… sikerült így is egy részét az utolsó pillanatban összehozni.
Hétfőn este megrendezésre került a Hungarian Culture Café, amiben egyedül kávé nem volt, csak a nevében. Készítettünk sok szép prezentációt, arról, amit fontosnak éreztünk. És még egy kokárdaszerű nemzetiszalag is került mindegyikünkre.
 
A Himnusszal nyitottunk, szöveggel kivetítve, és meglepő volt, hogy az összes dán felállva, komolyan végig tudta állni, sokan még a szöveget is próbálták követni.
Az 1848-as eseményekről, előzményekről egy rövid történelemórában számoltam be nekik.
Másodikként lejátszottuk a Budapest Get Engaged videót, ami minden bizonnyal a legjobb gerillamarketinges videó, ami készült Magyarországról. Óriási tapsot is kapott, a dánok le voltak nyűgözve tőle.
 

 
Ezután sportújságíró-jogászunk Niki személyében a magyar vízilabdacsapat sikereit, eredményeit és nem utolsó sorban habtestüket vetítette ki a jó hangulat érdekében.
Ezt követte Áron és kedvenc témája a foci, amiben ugyan sok sikert nem értünk el világszínvonalon az utolsó 30 évben, de az U20-as világbajnokság tavalyi bronzérmes csapatával eldicsekedtünk.
 
A magyar tájak előadást Barna vitte a vállán, Tiszástul, Dunástul, Balatonostul, magyar szépségverseny győztesekkel :)
A stafétabotot Dávid vette át tőle, és némi alkoholmámorba estünk a borvidékek és a pálinka mezsgyéjén való eligazodás közben.
 
Majd jött Bori, meg az alternatív élet: Szigetfesztivál, Hegyalja fesztivál és Ozora goa fesztivál képekben, videóval.
 
Emőke egy szép kerek nyelvórát tartott, kis történelemmel, sok-sok szeretet, szeretlek, szeretetem, szerettünk, szerető, stb. ragozási mókákkal, melyeket a dánok ki ovisként szépen ismételgettek is.
 
Majd ismét jött Bori és Ady Endre némi élettörténettel és szifilisszel, meg az Elbocsátó szép üzenettel angolul (nem tudtuk mi a jobb, magyarul és csak hallgatják vagy angolul és értik, végül az angol maradt).
 
Legvégül pedig Rofusz Oscar díjas animációját Helga mutatta be: a Légy
 

 
Elbocsátás előtt elénekeltük a Szózatot, és utána ehettek Pick szalámis és kolbászos falatkákat meg túrórudit.
 
Géza

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása