Kisfiú a nagyvilágban

Egy lassan legkevésbé sem kisfiú extrovertált megnyílása a világegyetem felé

Szerzők

Cluster 1

2010.02.03. 19:53 - Glupek

Elkészült az első Claster elemzése. Fényképeket és egyebeket a személyiségi jogok porbatiprása miatt kénytelenek vagyunk mellőzni, így is a kritikai szemlélet erősen átszövi az írást, meglehetősen erősen szatírikus elemeket alkalmazva. Természetesen ezen írás mellett sietünk leszögezni, hogy mindegyik itt élő ember a szívünk csücske és ha nem lennének itt, hiányoznának.

 
Anders (alias Hajcsavaró): Anders azon dánok közé tartozik, akit első körben utalnánk be egy pszichológushoz. Különös ismertetőjegye, hogy saját kezűleg, csettintés-szerű mozdulatokkal dauerolja be a 4 centis haját, legyen az evés, mozi vagy sörözés közben (álmában még nem láttuk, de lehet akkor is) (megszámoltuk: 30 perc alatt 30 alkalommal állt neki). Amúgy nagyon rendes srác, nem beszél sokat, de ha egyszer megszólal, akkor tuti padlóra kerülünk a röhögéstől. Az egyetlen, aki megtanulta a „Ma még nem ittunk semmit” kezdetű magyar ivós dalt.
Előnye: nem kell zselé a hajához
Hátránya: nem bírod ki röhögés nélkül, ha sokáig nézed
 
Martin (alias Nagyranőtt Ovis): Martin 26 éves. Testesebb és pufi arcú, de szeretnivaló. Faluról jött, teheneket és disznót tenyésztett. Nagyon komálja a magyarokat és állandóan beszél is hozzánk, de sajnos angolul nem (nagyon) tud, így ezt dánul teszi. Többnyire sikerül azért kihámozni a főbb gondolatokat. Mindezt olyan lelkesen, hogy muszáj meghallgatni és csillog a szeme közben. Karl megfogalmazása szerint Martin a rosszabbik autista típusból való (a jobbikból Karl). Így értettük meg, hogy mi az, ami nem stimmelt.
Előnye: aranyos, lelkes
Hátránya: angoltudás
 
Anne Sophie (alias Nagyi): Az egyik elsők között volt, aki sokat beszélgetett és foglalkozott velünk. A legalterosabban öltözködik. A nevére a Facebook-os képei szolgáltak, ahol már annyira alteres feje volt, hogy bőven 40 felettinek is kinézett (tök rövid haj, török gatya, indiai szoknya, stb). Magyarországon azokra a képekre simán azt mondanám, hogy ő olyan Krisna-tudatú hívő…
Előnye: mosolygós, kedves
Hátránya: Woodstock ruhatára
 
Anne Louise (alias Sportos Lány): Hajszínét tekintve a legszőkébb, olyan igazi dán fej. Nem szeret angolul beszélni és velünk sokáig nem kommunikált, de aztán rájött, hogy jófejek vagyunk, és azóta simán leáll velünk. Sőt már magától is hozzánk fordul, ha például kajánál melléülsz (ez a legritkább a dánoknál). Ő az aki, ha bejön a Pájszeztúba, ekkor első dolga bekapcsolni a tv-t és nekiáll valami sportot nézni. Viszont az összes sport programon részt vesz, ami dicséretes a lusta disznó többséget tekintve. (és többet tud a fociról, mint én…ciki :). Szeret aludni és hazajár a hétvégén bulizni.
Előnye: parti-arc
Hátránya: keveset tartózkodik itt
 
Sara (alias Manson): Nevét hajviseletéről kapta, amelyért a fodrászt jobb országokban kivégezték volna. Kétoldalt felnyírva és a tetején hosszúra hagyva elég punkos, de egyik felén le van lógatva. Marilyn Manson, csak szőkében. Sara amúgy a kedves és jóarc dánok közé tartozik, hétvégéken itt van köztünk és közösségi életet is él, még ha velünk talán keveset is foglalkozik. Ruhatára a 80-as évek hasközépig felhúzott nadrágjaiból áll.
Előnye: lelkes a feladatok iránt
Hátránya: a haja
 
Dávid (alias Mr. Kiejtés): Ő magyar. Mániája, hogy azon röhög, ki, hogy ejti ki szavakat. Nukát, a grönlandi lányt megtanította magyarul. Amit Nuka élvez, ellenben a dánok kevésbé, amikor őket is szeretné. Nem sportol semmit, és csak húst eszik. Korán kelő típus, legalább többet tud a gép előtt ülni. Elhatározta, hogy a szobatársa (Stefan) egy idióta kocka, és nem hajlandó jobb viszonyt kialakítani vele.
Előnye: magyar
Hátránya: magyar
 
Philip (alias Kottaevő): Ő külön eset a dánok között. Nem feltétlen pszichológiai, hanem csak simán aberrált. Az, hogy mindig rövidgatyában jár, az rendben. Az, hogy bármikor ingerenciája támad megmasszírozni a halántékodat/válladat/hátadat, rendben. Tüzet gyújt bármikor a kandallóban egy guriga vécépapírból, rendben. De, hogy megeszi a kottát, mielőtt elkezdünk énekelni…
A legszociálisabb lélek és a legjóindulatúbb is. Aki beteg, annak visz fel ennivalót. Hazalátogatása után jött és körbekínált egy adag muffint (azért hozzátette, hogy a papírja is finom :). Az egyik legkreatívabb dán, zenéhez is nagyon jó érzéke van, valamint minden feladatban tud újat behozni vagy mutatni. Bármikor örül nekünk, és ami a legfontosabb, mélységeiben is hajlandó beszélgetni, erre ugyanis a legtöbb dán képtelen.
Előnye: bármikor lehet hozzá fordulni
Hátránya: mindig éhes
 
Stefan (alias Nemtörődöm): Ő Dávid szobatársa. Lázadó kamaszkorát éli, 17 éves. Nagyon jó érzéke van a zenéhez, de nem érdekli semmi és senki. Ha dobolnia kell, gitározna, ha gitározik, dobolna inkább, stb… Zenéhez elméletben semmit nem konyít, viszont ráérez mindenre fül alapján. Tanítani lehetetlen, Lez néha már bekönyörgi a normális részvételre az órán.  Dávid szerint nem fürdik (ezt nem tudjuk se cáfolni, se megerősíteni, hullaszaga mindenesetre még nincs). Szó nélkül eltűnik pár napra, vagy Peterrel játszanak a gépteremben vagy a szobájában „kockul”. Esetleg alszik, mert azt szeret. Dávid elmondása szerint két ébresztőóra van a szobájába, mely atomrobbanásként indul be reggel értelmetlenül, mert még így is ő rángatja ki az ágyból. A magyar számokat tudja… hiába Dávid szobatársa, na.
Előnye: csendes típus
Hátránya: csak max hangerő van számítógépén

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása